Últim passi previ del Temporada Alta: Blasted

noti 20171212 Blasted ok web

Dimarts, 12 de desembre - Aquest dijous alguns dels socis van poder assistir a un dels dos passis previs que es van organitzar. Al Canal de Salt s’hi feia Medusa, obra guanyadora del Premi Quim Masó 2016, que parla dels horrors del segle xx a partir de la vida del cineasta, fotògraf i pintor Karl Gustav Friedrich Prohaska, i al Teatre Municipal de Girona es representava Adossats, comèdia que parla de les relacions familiars escrita per Ramon Madaula i dirigida per Jordi Casanovas. Totes dues obres es van estrenar l’endemà divendres dins el marc del Festival Temporada Alta.

Última activitat Post Funció del Temporada Alta amb part de l’equip de Cyrano

noti 20171211 CYRANO equip c DavidRuano

Dilluns, 11 de desembre - L’endemà de l’estrena i just després de la segona funció, Lluís Homar, Pau Miró i Oscar Valsecchi, protagonista, director i adjunt de direcció respectivament de Cyrano, van protagonitzar el col·loqui organitzat per la Fundació de la Ciutat Invisible. La trobada, que va tenir lloc al bar del Teatre Municipal després del passi d’aquest dissabte, i a la que van assistir unes 50 persones, va estar dinamitzada per Jordi Garcia, que va llençar algunes preguntes inicials als integrants de l’equip de Cyrano, i posteriorment es va donar la paraula al públic perquè pogués preguntar i comentar amb els artistes les impressions de l’obra recent estrenada, que al mateix temps, tancava el Festival temporada Alta d’enguany.

Doble sessió de passis previ pels socis d’El Club

noti 20171130 Adossats  oficial

Dijous, 30 de novembre - Aquest passat dimecres els socis d’El Club van assistir al passi previ de Blasted (Rebentats), que es va estrenar l’endemà dijous al Teatre de Salt en el marc del Festival Temporada Alta. Blasted, de Sarah Kane, és una de les fites teatrals del segle xx, que va marcar la societat britànica dels anys 90 per la seva duresa, per la implacable i fosca mirada sobre l’ésser humà. En aquesta ocasió, està interpretada per Pere Arquillué, Marta Ossó i Blai Juanet, i dirigida per Alicia Gorina.

Passi previ de Vània pels socis d’El Club

noti 20171120 vania

Dilluns, 20 de novembre - Els socis van assistir el passat dimecres 15 al passi previ de l’obra Vània, que es va estrenar l’endemà dijous a la Sala la Planeta en el marc del Festival Temporada Alta. L’obra, basada en el clàssic de Txèkhov, ens fa reflexionar sobre la pèrdua de rumb de la humanitat, i es representa en un espai molt especial que farà que el públic se senti completament partícep del que passa a escena. Aquesta obra ha començat aquí la seva gira, que de moment seguirà per diversos punts de la península.

Passi previ d’Els nens desagraïts pels socis d’El Club

noti 20171113 els nens

Dilluns, 13 de novembre - El dijous passat es va fer un passi previ pels socis d’El Club, de l’obra Els nens desagraïts de Llàtzer Garcia, basada en una història real succeïda en un poble de Girona als anys vuitanta. Així la companyia Arcàdia, liderada pel director gironí, tanca la seva trilogia sobre la família, iniciada amb La terra oblidada i continuada amb La pols. L’obra es va estrenar l’endemà divendres a la Sala La Planeta, en el marc del Festival Temporada Alta. La propera activitat pels socis serà el passi previ de Vània, aquest dimecres 15, amb aforament limitat.

El procés creatiu a la postfunció de Las ideas

noti 20171106 la ideas

Dilluns, 6 de novembre - A Las Ideas, espectacle de Federico León estrenada a Catalunya aquest divendres 3 en el marc del Festival Temporada Alta, el dramaturg ens ensenya i explica com és el procés creatiu d’una obra de teatre. Amb l’activitat organitzada pel Club de la Ciutat Invisible, els socis d’aquesta entitat van poder aprofundir encara més en el tema: es va dur a terme una trobada informal al bar del Teatre de Salt entre els socis i els dos actors de l’obra, Julián Tello i el mateix Federico León, on aquests van explicar com havia sigut realment aquest procés creatiu en la preparació de l’obra que acabaven de representar.

Brindis i xerrada amb la companyia T de Teatre

noti 20171102 brindis T de teatre

Dijous, 2 de novembre - Aquest dissabte 28 d'octubre, després de la funció d’E.V.A al Teatre Municipal de Girona en el marc del Temporada Alta, es va celebrar una xerrada amb les actrius de la cia. T de Teatre, per celebrar els 25 anys d’aquesta companyia. Se’ls hi va preguntar com veien que havia el canviat el teatre durant tot aquest temps, si enfocaven les obres des d’un punt de vista femení i si tenien previst de treballar amb directores, donat que sempre les havien dirigit homes, entre d’altres qüestions. Per clausurar la trobada es va fer un brindis entre tots els assistents.

Passi previ d' "Àries de Reservat" per als socis

noti 20171023 noti aries de reservat

Dilluns, 23 d'octubre - Els socis van assistir aquest dijous 19 al passi previ de l’obra Àries de Reservat, que es va estrenar l’endemà divendres a la Sala la Planeta en el marc del Temporada Alta. L’obra està interpretada per Elena Martinell, cantant soprano de coloratura, i Glòria Garcés al piano, i és una oportunitat per gaudir de la vessant més còmica de les dues artistes, que en paraules del director Marc Rosich, interpreten els hits de l’opereta còmica en llengua alemanya de finals del s.XIX.

Post funció a El Canal després de l’actuació de la companyia de Sol Picó

noti 20171017 sol pico

Dissabte, 17 d'octubre - El passat divendres els socis d’El Club, després d’assistir a la funció de Dancing with Frogs, el nou espectacle de Sol Picó, van poder gaudir d’una trobada informal amb ella. La directora i coreògrafa va respondre a les preguntes que tant el nostre col·laborador, Jordi Garcia, com el públic, tenien a punt per ella, descobrint-nos una mica més els secrets de la creació i la dansa.

8 SOCIS HAN PRESENCIAT “LA CONSAGRACIÓ” GRÀCIES A EL CLUB I IBERCAMERA GIRONA

noti 20170527 consagracions 0

Dissabte, 27 de maig - un total de vuit afortunats van poder assistir gratuïtament al Concert La Consagració de l’Orquestra de Ràdio Frankfurt a l’Auditori de Girona. Gràcies a les 4 entrades dobles sortejades amb Ibercamera, els socis van presenciar aquesta obra centenària que inclou peces de Beethoven i Stravinsky, per primera vegada interpretades a Girona. L’Orquestra, considerada una de les millors formacions d’Alemanya, va actuar sota la batuta d’Andrés Orozco-Estrada.

Els socis del Club varen poder assistir a la post-funció de l'espectacle "a mi no me escribió Tenessee Williams" al Teatre de Salt

noti 20170516 postfuncio a mi no me escribio

13 de maig - El passat dissabte, després de l’espectacle “A mi no me escribió Tenessee Williams”, els socis d’El Club van poder gaudir d’una interessant tertúlia amb els seus creadors: Roberto G. Alonso i Marc Rosich. La conversa va tractar temes com la creació i el refons de l’espectacle, del personatge i de la tria de músiques, entre d’altres. La post-funció, en aquest cas, va ser moderada per Jordi Garcia Torroella.

El Club i Ibercamera Girona ha ofert 4 entrades dobles pel concert Missa en si menor de Bach

noti_20170423_trencanous_1.jpg

26 de març - Les 4 parelles guanyadores del sorteig d’Ibercamera Girona van gaudir gratuïtament de la Missa en si menor de Sebastian Bach en un concert interpretat per l’extraordinari Cor de Nens de Windsbach juntament amb l’Akademie für Alte Musik Berlin, una de les formacions amb més prestigi en la interpretació d’aquest repertori. El concert que va tenir lloc el passat 26 de març a l’Auditori de Girona va comptar amb la soprano Núria Rial i el director Martiin Lehmann.

Xerrada postfunció amb Simona Levi, activista i directora de l’especacle Hazte banquero

noti 20170313 hazte banquero

13 de març - El dissabte 11 el Teatre de Salt va acollir l’espectacle sobre l’escàndol de Bankia, Hazte banquero. Després de la funció els socis d’El Club han assistit al col·loqui amb la creadora de l’espectacle Simona Levi, i han posat en comú les idees sobre aquest tema de màxima actualitat, després de la recent condemna per la justícia als implicats del cas.

8 socis d’El Club han assistit gratuïtament al concert Trio de Brahms

noti 20170306 trio ludwig fons1

6 de març - Els socis/es guanyadores del sorteig han assistit gratuïtament al concert del Trio Ludwig aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona. Abel Tomàs (violí), Arnau Tomàs (violoncel) i Hyo-Sun Lim (piano) van interpretar peces dels mestres Mozart, Beethoven i Brahms. Els germans fundadors del Quartet Casals, juntament amb la pianista Hyo-Sun Lim formen aquest trio que, en la seva curta trajectòria ja compta amb un gran reconeixement.

8 socis d’El Club han assistit gratuïtament al concert de la Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria

filharmonica hongria

27 de febrer - Els socis guanyadors del sorteig de les 4 entrades dobles van assistir gratuïtament al concert de l’Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria el diumenge 19 de febrer a l’Auditori de Girona. El concert es va celebrar en memòria del darrer director de la Orquestra, que va morir a finals del 2016 després d’estar 20 anys al capdavant de la reconeguda orquestra Hongaresa. János Kovács pren el relleu en aquest homenatge que va comptar amb el pianista Deskö Rankii i la trompetista catalana Mireia Farrés.

Els socis conversen amb Pedro Casablanc i Samuel Viyuela, els protagonistes de Yo, Feuerbach

noti20172002 feuerbach

20 de febrer - Aquest dissabte els socis d’El Club han assistit al col·loqui postfunció amb Pedro Casablanc i Samuel Viyuela al Teatre de Salt. Després de l’espectacle Yo, Feuerbach, els protagonistes de la funció van compartir amb els socis d’El Club la seva visió sobre la condició d’actor i les seves pors. La trobada que va ser moderada pel periodista Dani Chicano va comptar amb una vintena d’assistents.

Els socis han assistit gratuïtament a l’espectacle Mujer no reeducable i han conversat amb la seva protagonista al Teatre de Salt

noti 030217

6 de febrer - Divendres 3 de febrer els socis d’El Club van poder assistir de manera gratuïta al Teatre de Salt a la única funció de Mujer no reeducable abans que l’espectacle comenci la seva temporada a Madrid. Després de la funció interpretada per Míriam Iscla els socis van poder conversar amb la protagonista en un col·loqui organitzat per Biblioteques de Girona i amb el suport d’El Club.

8 socis d’El Club han assistit gratuïtament al concert de l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky

rachmaninov

30 de gener - Ahir al vespre els socis guanyadors del sorteig de les 4 entrades dobles que Ibercamera Girona va oferir als socis d’El Club van poder assistir gratuïtament al concert de la llegendària Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg a l’Auditori de Girona. El concert, dirigit pel mestre Valery Gergiev inaugurava la programació del 2017 de Ibercamera Girona que enguany celebra el seu 10è aniversari. Tots els socis d’El Club compten amb un 15% de descompte en tota la programació de Ibercamera Girona.

Presentació de la programació del Teatre de Salt als socis d'El Club

TS presetacio Ok2

26 de gener - El director del Teatre de Salt, Josep Domènech va presentar ahir al vespre tota la programació de la temporada 2017 del Teatre de Salt als socis d’El Club. Durant trobada que es va celebrar als Jardins de La Mercè de Girona Domènech va parlar de les singularitats de cada una de les propostes del Teatre de Salt, i va recordar que els socis estan convidats als col·loquis post-funció organitzats pel Club de la Ciutat Invisible.

La Fundació La Ciutat Invisible ha organitzat més de 40 activitats durant el 2016

noti memoria2016

27 de desembre - La Fundació de La Ciutat Invisible publica la seva memòria anual en la que es detallen les activitats organitzades per la fundació i el seu impacte. Durant el 2016 la Fundació ha organitzat un total de 41 activitats, 5 dirigides al Cercle d’espai i pensament i 36 per als membres d’El Club. Conferències, col•loquis post-funció, assajos exclusius, presentacions, concerts i espectacles són algunes de les activitats que han pogut gaudir els socis durant aquest any. Les activitats que han tingut lloc a les localitats de Salt, Girona, Barcelona, Torroella, Púbol, Pals, Gualta i la Pera han comptat amb la participació de més de 1000 persones. Podeu consultar la memòria aquí.

Visita guiada a Can Framis i l’espectacle La treva

noti 20161219 First floor Can Framis

19 de desembre - Els membres de la Fundació Ciutat Invisible i cinc membres dels socis d’El Club han assistit aquest dissabte a l’activitat de tancament de Temporada Alta 2016. En aquesta última activitat de l’any una cinquantena de persones han visitat les exposicions de pintura de Ramon Rogent i Josep Roca-Sastre, Jo Milne i les escultures de Gerard Mas en una visita guiada del Museu Can Framis de Barcelona. El museu és el darrer projecte de la Fundació Vila Casas, una antiga fàbrica del s.XVIII que actualment acull exposicions de pintura contemporània i exposicions temporals de diversos artistes nascuts o residents a Catalunya. Després de la visita els assistents han gaudit de l’espectacle La treva dirigit per Julio Manrique.

Els socis gaudeixen de l’assaig d’Amor i Humors

noti 20161205 AmorsHumors 1 bx

5 de desembre - Els socis han pogut assistir a l’assaig d’ Amor i Humors, un concert dialogat dirigit i interpretat per Abel Folk i Pep Planas sobre les obres de William Shakespeare i Miguel de Cervantes. L’espectacle té l’objectiu d’esbrinar com parlaven i escrivien aquests dos pilars de la literatura universal de temes que encara ens commouen. L’assaig va tenir lloc a El Canal el divendres 2 de desembre, a les 21h.

Els socis gaudeixen de l’assaig de Dybbuk

noti 20161129 assaig de dybbuk

25 de novembre - Els socis del Club CI han gaudit de l’assaig de Dybbuk a la sala La Planeta. Aquesta obra és la versió de la companyia Sixto Paz sobre la fascinant biografia de Romain Gary, escriptor francès, que va convèncer al seu nebot per abandonar la seva identitat i assumir la d’Émile Ajar, qui resulta ser el mateix Gary . L’obra dirigida per Pau Roca, neix de la reflexió d’un fragment de realitat mentre treballa textos propis.

La Casa de Cultura s’omple per parlar del teatre d’objectes

noti 20161113 casa cultura

13 de novembre - Els socis del Club CI han pogut gaudir d’una conversa amb Xavier Bobés, Jomi Oligor, Shaday Larios, Laia Torrents i Roger Aixut, autors de diversos espectacles del Festival Temporada Alta relacionats amb el teatre d’objectes: El Solar – Primer àlbum és un treball de la Agencia de Detectives de Objetos (Bobés, Oligor, Larios) després de tres mesos d’investigació a Girona. Cosas que se olvidan fàcilmente, de Xavier Bobés, ja es va estrenar l’any passat al Festival i la instal·lació No em va fer Joan Brossa i El Solar, de Cabonsaroque permet donar a conèixer l’obra del poeta a través de sons produïts per objectes quotidians. En la xerrada els cinc han coincidit que els interessa no és l’objecte en sí, sinó la seva relació amb les persones i allò que comuniquen.

Els socis gaudeixen de l’assaig de Realpolitik

noti 20161111 realpolitik

11 de novembre - Els socis del Club CI han pogut gaudir en exclusiva i un dia abans de la seva estrena de l’assaig de Realpolitik. L’obra escrita per Elies Barberà ens convida a la reflexió sobre l’ús de la violència, i la seva legitimitat, i altres mecanismes per tal de preservar la democràcia. També hi apareix la lluita contra la corrupció política i els recursos que disposem els ciutadans per defensar-nos d’aquesta situació. L’assaig ha tingut lloc a la sala La Planeta a les 21 h.

Els socis conversen amb Mauricio Kartun, autor de Terrenal

noti 20161025 conversa Mauricio Kartun

24 d'octubre - Els socis del Club CI han pogut conèixer tots els secrets de l’espectacle Terrenal de la mà del propi autor i director. Mauricio Kartun, referent indiscutible de l’escena teatral llatinoamericana ha ofert una xerrada exclusiva pels socis del Club CI al Teatre de Salt després de l’espectacle. Kartun ha explicat el rerefons de la història de Caïm i Abel fent un paral·lelisme amb l’actualitat, on s’amaga el debat cultural entre les persones que volen acumular i les que no. Per escriure l’obra ha utilitzat la figura de tres pallassos que serveixen per arribar al públic de manera mica i dramàtica.

Els socis de CI viuen l’assaig de Les Cadires

noti 20161022 assaig de les cadires

22 d'octubre - Els socis del Club CI han pogut gaudir de l’assaig de la obra teatral Les cadires a la Sala La Planeta. Aquesta farsa tragicòmica original d’ Eugène Ionesco està dirigida per Glòria Balañà i protagonitzada per Carles Martínez i Míriam Alamany. Els protagonistes són dos ancians i un misteriós orador que té un missatge important per a la humanitat. Els dos ancians conviden a tots els personatges importants d’arreu del món però aquests no hi apareixen i les cadires, que donen nom al títol, on havien de seure queden buides.

Els socis assisteixen a l’assaig exclusiu d’Un obús al cor

noti 20161021 assaig un obus al cor

21 d'octubre - Els socis del Club CI han viscut l’assaig exclusiu del monòleg Un obús al cor al Teatre de Salt. L’obra de l’autor libanès-canadenc Wajdi Mouawad està dirigida per Oriol Broggi i Ferran Utzet. Aquest monòleg tracta de com un home afronta la recent mort de la seva mare i fa un viatge pel temps i l’espai per recordar l’odissea de la seva família mostrant tots els sentiments que li produeixen els seus records. El text està protagonitzat pel típic heroi de Mouawad.

Els socis gaudeixen de l’assaig de Dinamita La Sarsuela

noti 20161021 assaig dinamita la sarsuela

21 d'octubre - Els socis del Club CI han gaudit de l’assaig del musical que ofereix Le Croupier, Dinamita La Sarsuela. L’assaig ha tingut lloc al Teatre Municipal de Girona. El concert està dedicat a aquest gènere musical que ens explica fets sobre el passat més recent del nostre país. La banda gironina ha tornat per reparar els danys morals causats amb la seva anterior obra Esperança Dinamita.

Els socis assisteixen a l’assaig de Si au si

noti 20161016 si au si

16 d'octubre - Els socis del Club CI han pogut viure en exclusiva l’assaig de l’espectacle multidisciplinari Si au si. Dirigit per Marjorie Currenti de la Compagnie Philippe Genty l’obra és protagonitzada per un grup de joves artistes units per fer un cant a la vida amb l’objectiu de contagiar els espectadors. L’espectacle pretén demostrar les diferències i experiències d’una generació que viu una mena de renaixement i conèixer els sentiments i sensacions que els envolten al dia a dia. El muntatge s’ha desenvolupat en un espai únic, el Monestir de Sant Pere de Galligants.

Els socis conversen amb la companyia Lagartijas tiradas al sol

noti 20161013 lagartijas

13 d'octubre - La Sala La Planeta ha acollit aquesta setmana el cicle “La Democracia en México”, un conjunt de tres emocionants obres sobre la cruel realitat actual d’aquest país, creades i representades per la companyia Lagartijas tiradas al sol. Els socis d’El Club CI han tingut l’oportunitat de conversar amb els seus components, Luisa Pardo i Gabino Rodríguez, després de “Tijuana”, el primer dels tres espectacles que integren el cicle. Durant l’intercanvi, han reflexionat sobre el límit entre realitat i ficció en les seves obres o com va sorgir la idea d’aquest cicle.

Els socis del club CI, a la prèvia de requiem for Evita

noti 20161007 requiem for evita

7 d'octubre - Els socis del club CI han pogut assistir a la prèvia de Requiem for Evita, de Jordi Prat i Coll. Anna Moliner, Jordi Vidal i Andreu Gallén admiren i idolatren Eva Perón, també coneguda com a Evita, actriu i política argentina que va lluitar pels drets socials i laborals i pel sufragi universal. Creen, en format d'espectacle musical, una cerimònia religiosa a aquesta referent argentí. Aquest espectacle, coproduït pel Festival Temporada Alta, s'estrena demà a la Sala La Planeta de Girona.

Els membres del club han assistit a l'assaig d'Art

noti 20161007 art

7 d'octubre - Els socis del club CI han pogut gaudir d'un assaig d'Art, dirigida per Miquel Gorriz. El text, de Yasmina Reza, que captiva el públic amb enginy i diversió, parla de l'amistat i de la fragilitat de les relacions humanes. Un quadre en blanc posa a prova l'amistat de tres homes que utilitzen l'art com una excusa per aprofundir en temes que els involucren d'una manera més íntima. Interpretada per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, Art s'estrena al Teatre Municipal de Girona aquest cap de setmana en el marc del festival Temporada Alta. Els socis d’El Club, però, ja l’han pogut veure abans.

Conversa dels socis amb Lluís Pasqual, director d’In Memoriam

noti 20161002 conversa lluis pasqual

2 d'octubre - Una vintena de socis d’El Club han pogut conversar amb el director Lluís Pasqual sobre In Memoriam, l’espectacle que ha inaugurat el festival Temporada Alta 2016. Pasqual ha explicat el procés de creació d’aquesta obra i l’aprenentatge conjunt amb els joves actors de la Kompanyia Lliure: “Vam llegir molt i ens quedàvem amb el que més emocionava els actors. El 70 % són documents reals”. Els socis han relatat els seus records familiars sobre la quinta del biberó.

Els socis veuen en exclusiva l’assaig de Cúbit

noti 20160930 assaig de cubit

30 de setembre Els socis d’El Club CI han pogut veure abans que ningú l’espectacle Cúbit, una de les estrenes del festival Temporada Alta. L’obra, sota la direcció de Josep Maria Miró, no deixa ningú indiferent mostra la historia de dos fills que al tornar a casa troben que la mare hi té instal·lat un noi de la seva edat. Una història sobre la construcció i la destrucció de la memòria que han pogut gaudir en exclusiva alguns dels socis d’El Club CT durant l’assaig a la sala La Planeta.

Els socis d’El Club, a l’assaig exclusiu d’In Memoriam

noti 20160930 assaig in memoriam

30 de setembre Alguns socis d’El Club CI han tingut l’oportunitat de presenciar l’assaig d’In Memoriam al Teatre Municipal de Girona en l’espectacle que ha obert el festival Temporada Alta. L’obra, dirigida per Lluís Pasqual, fa tribut a la memòria d’una generació perduda, la que va haver de lluitar a primera línia de foc de la batalla de l’Ebre durant la Guerra Civil Espanyola: La quinta del biberó. Els socis han vist la funció just el dia abans de l’estrena.

Presentació del Festival Temporada Alta 2016 de la mà de Salvador Sunyer

noti 20160901 presentacio TA16 IMG 4386

1 de setembre La Sala La Planeta ha acollit aquesta tarda la presentació de la 25a edició del festival Temporada Alta a càrrec del seu director, Salvador Sunyer. Gairebé 40 socis d'El Club CI han gaudit d'una àmplia explicació del un centenar d'espectacles, produccions i estrenes amb les que comptarà enguany el Festival de Tardor de Catalunya. Temporada Alta se celebrarà entre el 30 de setembre i el 4 de desembre i oferirà una gran varietat d'espectacles de música, dansa, circ, cinema, creacions contemporànies i teatre internacional. Els socis han pogut resseguir cada un dels espectacles.

La Fundació La Ciutat Invisible reforçarà els àmbits internacional i social del Festival Temporada Alta

noti 20160614 reunio cercle

14 de juny Els membres d’El Cercle han anunciat en una reunió plenària la seva implicació a la propera edició de Temporada Alta. El Cercle promourà la programació d’un espectacle internacional i reforçarà l’àmbit social del Festival. En aquesta mateixa trobada també s’han presentat les properes activitats de la Fundació. Coincidint amb les dates del Festival, es portaran a terme les jornades biennals Gir 180 graus que reflexionaran sobre el futur de les ciutats turístiques. Les jornades tindran lloc el 14 d’octubre a Girona.

Míriam Iscla explica als socis d’El Club el procés de creació de Dona no reeducable

noti 20160508 dona no reeducable

8 de maig Míriam Iscla ha omplert el Teatre de Salt amb la seva obra Dona no reeducable, un text del jove director artístic del Piccolo Tearto di Milano, Stefano Massini, sobre la periodista Anna Politkóvskaia, assassinada el 2006 per anar en contra del posicionament rus en el conflicte txetxè. Iscla ha conversat amb els socis i ha remarcat que l’obra “és molt real, molt crua, hi ha molta veritat” i ha assenyalat que el text, traduït per Lluís Pasqual, que ha estat l’impulsor de l’obra, “fa esgarrifar”. Els socis han felicitat Míriam Iscla i han volgut compartir amb l’actriu les seves sensacions.

Els socis d’El Club conversen amb Carles Cors, Mont Plans i Aina Sánchez sobre Le Croupier, Esperança Dinamita

noti 20160411 Le croupier

11 d'abril El Teatre de Salt ha acollit aquest cap de setmana Le Croupier, l’obra dirigida per Xavier Pujolràs que repassa la trajectòria d’Esperança Dinamita. Carles Cors, Mont Plana i Aina Sànchez s’han assegut amb els socis d’El club per explicar les interioritats d’una obra que es va estrenar al darrer Festival Temporada Alta. Carles Cors ha admès que es tracta d’una obra molt agraïda on els espectadors entren de ple en la història i que, interpretar-la, és una autèntica satisfacció. Mont Plans ha confessat que ella només havia de fer l’espectacle una vegada com a artista convidada en l’estrena, però que ha decidit continuar perquè la història enganxa i, a més, es recupera una part de la història del nostre país, concretament el Paral•lel de principis segle XX.

Els socis d’El Club es reuneixen amb Ricard Borràs i Elena Garcia

noti 20160312 Els mots i la cosa

12 març Ricard Borràs i Elena Garcia, els intèrprets d’Els mots i la cosa, han protagonitzat la conversa d’El Club amb els socis i espectadors de la funció al Teatre de Salt d’aquesta nit. L’obra de Jean-Claude Carrière, i traduïda i adaptada per Ricard Borràs, repassa totes les formes de posar nom als òrgans sexuals, masculins i femenins, a l’acte de l’amor i a les maneres diverses en què es practica. Borràs ha assenyalat que l’obra normalitza els mots sexuals, tot i que “el sexe encara és tabú en alguns llocs”. La conversa, que ha tingut lloc al bar del Teatre de Salt, ha servit perquè els socis també expressin les seves opinions sobre l’obra. Borràs ha desvetllat que ha tingut una molt bona relació amb Carriere, que l’ha ajudat molt.

Els socis d’El Club segueixen les reflexions de Laia Marull a la conversa després de La Llista

noti 20160229 La llista

27 febrer Laia Marull ha interpretat aquest cap de setmana al Teatre de Salt La Llista, una obra de Jennifer Tremblay, i dirigida per Allegra Fulton, l’actriu protagonista del muntatge original. Just després, els socis d’El Club han pogut conversar amb Laia Marull, que ha explicat que el procés de preparació ha estat molt intens i molt en contacte amb el Quebec, d’on és originària la directora. Marull ha confessat que La Llista és el seu primer monòleg i “s’ha de reconèixer que fa impressió”. Una obra que reflexiona sobre la solitud i molt contemporània. De fet, ha estat escrita fa només cinc anys per una autora de prop de quaranta anys. Els socis han agraït les explicacions de Marull i l’han acomiadat amb un aplaudiment sonor.

La companyia “eia” explica el seu procés de treball als espectadors al teatre de Salt

noti 20160222 in tarsi

22 febrer El Teatre de Salt ha acollit l’espectacle inTarsi de la companyia de circ “eia”, la primera representació que s’ha fet d’aquest muntatge que encara està en procés de treball i que es presentarà a l’abril a Barcelona. Just després de la funció, que ha omplert el Teatre de Salt, els quatre intèrprets d’inTarsi, Armando Rabanera, Fabio Nicolini, Fabrizio Giannini i Manel Rosés s’han assegut amb els espectadors per explicar les seves sensacions després d’una obra que vol reflexionar sobre la soledat. Han explicat que fins a l’abril seguiran treballant en les escenes, per modificar-les si cal i, sobretot, en la part final.

GENÍS ROCA OMPLE L’AUDITORI JOSEP IRLA AMB LES REFLEXIONS SOBRE EL DESENVOLUPAMENT DIGITAL A LA SOCIETAT

noti 20160215 Conf Genis Roca

12 febrer La conferència de Genís Roca, promoguda per la Fundació La Ciutat Invisible, ha omplert l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona. Roca, expert digital, ha desgranat el desenvolupament d’internet en els darrers anys i com està afectant els diversos àmbits de la nostra societat: la cultura, la política, l’empresa. La conferència, “La societat digital. On anem i cap on anem?”, ha partit dels fets més quotidians a la xarxa per endinsar-se en els processos de les empreses i els seus límits digitals. Roca s’ha interrogat també sobre quina regulació ha de tenir aquesta transformació digital i quin paper hi juga per exemple, en la definició del marc legal de l’economia col•laborativa, en el sector energètic, en la captura i els usos de dades personals, en el tractament fiscal del comerç electrònic, entre d’altres.

L’EXPERT GENÍS ROCA OFEREIX UNA CONFERÈNCIA PER ANALITZAR LA SOCIETAT DIGITAL DEL FUTUR I COM ESTÀ AFECTANT LA CULTURA, LA POLÍTICA, ELS NEGOCIS...

noti 20160208 genis roca

21 gener La Fundació La Ciutat Invisible promou la celebració d’una conferència oberta de Genís Roca, expert en transformació digital i soci president de Roca Salvatella, titulada “La societat digital: on som i cap on anem?” per analitzar com el fet digital està modificant la societat, la cultura, la política i els negocis.

La conferència tindrà lloc el proper divendres, 12 de febrer, a les set de la tarda a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona. L’entrada és oberta per a tots aquells interessats.

Genís Roca reflexionarà sobre les profundes conseqüències socials del procés actual: la política es veu abocada a reconsiderar què és i què ha de ser la participació ciutadana; la justícia ha de revisar conceptes com la propietat privada o els drets d’autor; la sociologia revisa com es configura la identitat i el sentiment de pertinença... i evidentment tot plegat també afecta a les empreses, a la seva activitat, a la seva manera d’organitzar-se i al seu model de negoci. Quin futur ens espera?

Els membres d’El Cercle de la Fundació La Ciutat Invisible es reuneixen a la seu formativa de Telefónica per definir les activitats d’aquest l’any

FotoreunióElCercleFundacioCiutatInvisible

21 gener La trobada ha servit per definir les activitats de la Fundació i, especialment d’El Cercle, durant aquest 2016. Entre elles, cal destacar-ne tres: en primer lloc, la conferència que pronunciarà Genís Roca el proper 12 de febrer a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona. Roca, expert en transformació digital, analitzarà els límits ètics d’internet en una conferència oberta al públic. En segon lloc, un debat sobre educació i cultura amb una ponència de la filòsofa Marina Garcés sobre la relació entre educació i cultura. Aquesta conferència es farà a la primavera. I, finalment, a la tardor, la reedició de les jornades Gir180 graus sobre el turisme cultural del futur.

Al mateix temps, els membres d’El Cercle han acordat reforçar l’impuls de la propera edició del Festival Temporada Alta, l’any en què celebra el vint-i-cinquè aniversari. Abans, Joaquim Nadal ha analitzat les accions que ha dut a terme l’entitat durant el 2015: més de 40 activitats que han reunit en total prop d’un miler de persones, entre conferències, presentacions i també col•loquis posfuncions, visites guiades en equipaments, entre d’altres.

Es presenta la programació del Teatre de Salt amb activitats per als socis d’El Club

noti 20151221 M.Artalejo   Teatre Salt  005

21 desembre - Els responsables del Teatre de Salt han presentat ja la programació pel primer semestre del 2016, que inclou més de vint propostes per a tots els públics. Destaca el cicle “Dones a escena” on hi veurem Mercè Arànega, Laia Marull, Lolita Flores, Míriam Iscla i Cames Elias, l’estrena de l’espectacle Histèriques, de la companyia Divinas, i les comèdies Absurds i Singulars i el Test, entre d’altres. Els socis d’El Club poden adquirir ja les seves entrades amb el 20% de descompte i, a més, podran gaudir de cinc activitats: són converses postfunció amb Laia Marull, Míriam Iscla, l’equip artístic d’Els mots i la cosa, Le Croupier i inTarsi, que tindran lloc al bar del Teatre de Salt.

Els socis d’El Club gaudeixen d’una visita guiada al Museu Nacional d’Art de Catalunya

noti 20151213 MNAC

13 desembre - El Museu Nacional d’Art de Catalunya és un dels equipaments en els quals El Club ofereix avantatges. Aquest dissabte els socis no només ho han gaudit, sinó que a més el MNAC ha ofert una visita guiada i exclusiva per als socis, que han pogut fer un recorregut per la seva col•lecció del romànic, un fons dels segles XI-XIII, que està integrat per un excepcional conjunt de pintures murals i un ric fons de pintura sobre taula, el més nombrós i antic d’Europa. També brilla per l’orfebreria, l’escultura en pedra i en fusta, on destaquen els davallaments i les majestats. La visita, que ha durat una hora, ha representat de la darrera activitat d’El Club durant el 2015.

Els socis veuen en exclusiva, Filla del seu pare, una de les últimes estrenes de Temporada Alta

noti 20151207 Hedda filladelseupare 2

7 desembre - Els socis han pogut veure aquest diumenge Filla del seu pare, una de les últimes estrenes del Festival, a la Sala La Planeta de Girona. Obra d’Aleix Aguilà a partir de Hedda Gabler, de Henrik Ibsen, està dirigida per Pau Miró i interpretada per Júlia Barceló, Pol López i Pau Vinyals. Prop de 30 socis d’El Club han assistit en exclusiva al darrer assaig de la companyia Solitària de Teatre, una de les revelacions del panorama teatral català, present per primer vegada al festival

Els socis conversen amb els actors d’El Rey

noti 20151205 el rey

5 desembre - Els socis d’El Club han pogut conversar aquest vespre amb els tres actors d’El Rey, Luis Bermejo, Guillermo Toledo i Alberto San Juan , després de la funció al Teatre de Salt on han omplert totes les localitats. Alberto San Juan, el director, ha explicat el procés creatiu d’aquesta obra que s’ha gestat durant molt de temps i de la qual “tots els textos i converses són reals. En aquest país sembla que els ciutadans no tenim dret a saber determinades coses, mentre que en d’altres tots els documents es desclassifiquen al cap d’un temps.” La conversa ha omplert el bar del Teatre del Salt de socis aficionats a Teatro del BArrio. El Rey ha servit perquè tres amics, que es van conèixer a l’escola de Cristina Rota i van continuar a l’Animalario, s’hagin retrobat amb aquesta obra dedicada a la figura de Juan Carlos I.

Els socis d’El Club, a l’assaig exclusiu de L’empestat

noti 20151128 l empestat

28 novembre - Sota la direcció de Xavier Albertí, L’empestat és una obra de Jordi Oriol, una perversió de La Tempesta de Shakespeare basada en la figura de Caliban, però també la d’Ariel. És una reescriptura tan personal i juganera del clàssic com ja ho era La caiguda d’Amlet respecte de Hamlet que es va fer al festival Temporada Alta de 2007. Els socis han viscut l’assaig exclusiu a la Sala La Planeta, un dia abans de l’estrena, un treball en què el text i la música juguen un paper similar. Jordi Oriol i Carles Pedragosa interpreten un muntatge amb bon gust rítmic, poètic, gramàtic i dramàtic.

Els socis veuen en exclusiva l’assaig d’Et planto

noti 20151127 Et-plantoBX

27 novembre - Et planto és la darrera obra de la companyia El Vol del Pollastre, que s’estrena al festival Temporada Alta de la mà de Clàudia Cedó, recent guanyadora d’un premi Butaca en la categoria de millor text. Un muntatge que parla sobre els perquès de la necessitat de retenir el que desitgem i de com perdem l’interès una vegada ho aconseguim. Una comèdia esbocinada, una història d’amor en espiral que intenta sobreviure transplantant els protagonistes les vegades que faci falta. Et planto s’estrena avui al a Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles i farà cinc funcions més aquest i el següent cap de setmana.

Els socis d’El Club assisteixen a l’estrena de Los corderos i Miss Q

Noti 20151120 BANDA-D-END

20 novembre - La banda de la fil del món és la darrera creació de la companyia Loscorderos.sc, que han incorporat per primera vegada una dona en una proposta seva: en aquest cas, la danesa Pia Nielsen, Miss Q, una cantant tan heterodoxa i interdisciplinària com el mateix teatre que representen David Climent i Pablo Molinero, els membres de la companyia. Més d’una vintena de socis han assistit a l’assaig general d’un obra que s’estrena oficialment avui al Teatre Municipal de Salt. Una representació que busca entendre la naturalesa de l’ésser humà, el seu instint animal, les seves formes de comportament i de relació, i ara s’interroguen sobre com poden acabar passant tantes coses tan improbables.

Els socis d’El Club s’asseuen amb Carles Santos

noti 20151113 patetisme ilustrat

13 novembre - Carles Santos estrena avui el seu espectacle Patetisme il•lustrat (10 maneres diferents de començar un espectacle) al Festival Temporada Alta. Just abans, els socis d’El Club han pogut veure l’assaig general de l’obra al Canal de Salt i, posteriorment, fer una conversa amb l’autor i també l’actriu Mónica López, la percussionista Núria Andorrà i la ballarina Dory Sánchez. Santos ha explicat a la quarantena de socis que “a Patetisme il•lustrat es parla molt de dominació femenina, de fet, és el tema de fons en moltes escenes” i ha admès segurament aquest és el muntatge on ”hi ha més coses meves, on hi ha més de mi”. L’autor considera que el gran avantatge de Patetisme il•lustrat és que tot l’equip ens creiem l’obra i això que la defensem amb tota la nostra capacitat artística.

L’assaig d’Un tramvia anomenat desig s’obre als socis

noti 20151106 UTAD PREMSA bx4

6 novembre - La Sala La Planeta ha estat escenari de l’assaig d’Un tramvia anomenat desig, de Tennessee Williams, i dirigit per Oriol Tarrasón, que s’estrena al Festival Temporada Alta. Els socis d’El Club han assistit a aquesta funció prèvia d’un muntatge protagonitzat per Jorge Albuerne, Pepo Blasco, Annabel Castan i Mireia Illamola. L’obra és plena de personatges neuròtics, vehements, turmentats, sempre a punt per somiar que pugen a l’últim tren.

Els socis d’El Club conversen amb els actors de Els veïns de dalt

noti 20151030 els veins de dalt

30 d'octubre - Pere Arquillué, Àgata Roca, Nora Navas i Jordi Rico han conversat aquesta nit amb els socis d’El Club després de la seva funció de Els veïns de dalt al Teatre Municipal de Girona. Els actors de la comèdia de Cesc Gay han reflexionat sobre l’obra i han admès que “ens ho hem passat molt bé assajant-la, però d’altra banda l’hem treballat de manera molt diferent, segurament perquè el director prové del cinema”. Arquillué ha defensat que “la comèdia necessita un ritme i aquesta la té. Cal dir que hem anat ajustant el text durant els assajos i al final ha quedat molt rodó.” Els veïns de dalt s’ha pogut veure durant tot el cap de setmana a Girona i a l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí.

Vinicio Capossela es reuneix amb els socis i els fans per presentar el seu llibre Tefteri

noti 20151025 capossela16

25 d'octubre - Abans del seu concert al Festival Temporada Alta, Vinicio Capossela ha estat present a Casa de Cultura de Girona per conversar sobre el seu llibre Tefteri. El libro de las cuentas pendientes (ed. Minúscula, 2014). En un acte organizat per El Club i la Llibreria 22, més d’una vintena de socis i fans de l’autor italià s’han reunit per parlar sobre Grècia, l’etimologia i l’emigració. Capossela ha defensat que la Unió Europea ha de ser una unió cultural i ha aclarit que a ell només li agrada la música que està arrelada a un territori i no pas la feta des d’un estudi de gravació. En aquest sentit, en el concert, Capossela ha estat acompanyat per Cabo San Roque i els Diables de l’Onyar.

Els socis d’El Club gaudeixen amb Una altra pel•lícula, una producció de Temporada Alta

noti 20151024 UN ALTRA PELICULA

24 d'octubre - Més de quaranta socis d’El Club han assistit aquest nit a l’assaig general d’Una altra pel•lícula (Speed the Plow), de David Mamet, que dirigeix Julio Manrique en la que és una de les produccions destacades del Festival Temporada Alta. L’estrena serà aquest cap de setmana al Teatre de Salt i, posteriorment, farà estada al Teatre Borràs de Barcelona. Julio Manrique també actua i ho fa al costat de Mireia Aixalà i David Selvas en una obra que planteja les tenses contradiccions del capitalisme des d’uns dels motors més importants, Hollywood.

Claudio Tolcachir conversa amb els socis d’El Club sobre Dinamo

noti 20151010 claudio tolchair

10 d'octubre - Els socis d’El Club han conversat amb un dels directors de Dinamo, Claudio Tolcachir, just després de la seva estrena al Teatre de Salt. Més de 40 persones s’han sumat a la conversa, en una activitat oberta que ha servit al públic per preguntar-se sobre molts aspectes de l’obra. Tolcachir ha explicat que havien treballat durant un any i que, gràcies a les actrius, havien creat una obra que, amb molt poques paraules, diu moltes coses: “He buscat la comunicació a través del silenci i és el públic el que ha de completar la història.” Tolcachir, que ha explicat que li agrada simultaniejar diversos gèneres, considera que ell s’arrisca i “quan un s’arrisca, el públic també ho fa”. Els espectadors han fet diverses preguntes al director, sobre l’argument, la intenció i també si l’obra hagués estat molt diferent si l’haguessin protagonitzat tres actors.

Els socis d’El Club viuen l’assaig d’Andrei Rublev (Una panicografia)

noti 20151009 RUBLEV-dos

9 d'octubre - Els socis d’El Club de la Fundació La Ciutat Invisible han viscut aquest divendres l’assaig en exclusiva d’Andrei Rublev (Una panicografia) a la Sala La Planeta de Girona. L’obra, dirigida per Tomàs Aragay i protagonitzada per Societat Doctor Alonso, és una reflexió sobre la iconografia del cos humà posada en relació amb el so i l’escenografia com a símbols del paisatge.

Els socis veuen en exclusiva l’assaig de Kokoro, de Lali Ayguadé

noti 20151003 Kokuro-s14BX

3 d'octubre - Els socis d’El Club han pogut veure abans que ningú una de les produccions del Festival Temporada Alta, Kokoro, de Lali Ayguadé. Ha estat un assaig exclusiu fet el dia abans de l’estrena oficial al Teatre de Salt. En l’espectacle, quatre ballarins busquen l’amor, es fan preguntes i miren de respondre-les amb el cos a com a instrument bàsic. Laly Ayguadé va ser considerada el 2013 ”una ballarina excepcional” als premis de la crítica de Londres.

Els socis d’El Club comencen a gaudir del Festival Temporada Alta

noti 20151002 yvonne bx 1

2 d'octubre - Els socis d’El Club han començat ja el Festival Temporada 2015 i han assistit, just abans de la seva inauguració, a l’assaig exclusiu de l’espectacle Yvonne, princesa de Borgonya, que s’ha fet a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles. La companyia Teatrebrik estrena al Festival aquesta obra de Witold Gombrowicz i dirigida i adaptada per Joan Gómez. Els socis han pogut veure una comèdia cruel, àcida i grotesca que la companyia fa sentir molt actual. Es tracta d’una paròdia shakespeariana que suposa un retrat demolidor dels excessos del poder. Yvonne, princesa de Borgonya es podrà veure a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles durant tot el cap de setmana en quatre funcions.

Salvador Sunyer presenta el Festival Temporada Alta 2015 als socis de El Club

noti 20150903 sunyer presenta festival TA

3 de setembre - Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, ha explicat avui la programació de l’edició 2015 del Festival als socis d’El Club CT. Més d’una vintena de socis han pogut fer una immersió en el Festival i conèixer la seva programació per a l’edició del present any. Sunyer ha explicat de manera detallada els més de 100 espectacles de Temporada Alta, les 25 produccions i coproduccions del propi Festival i les 36 estrenes absolutes. També ha aclarit els dubtes que tenien els socis i els ha assessorat per poder triar els espectacles als quals assistiran. El Festival, que tindrà lloc del 2 d’octubre al 8 de desembre, comptarà amb espectacles de teatre internacional i familiar, dansa contemporània, música, circ i cinema.

Coneix la programació de Temporada Alta 2015 de la mà del director del Festival

noti 20150901 sunyer presenta TA15

1 de setembre - Els socis d’El Club de la Ciutat Invisible podran conèixer de forma exhaustiva la programació abans que es posin a la venda les entrades. Salvador Sunyer, el director del Festival, explicarà les actuacions que es podran veure a Girona i Salt durant el Festival Temporada Alta en els propers mesos. El dijous, 3 de setembre, a les 19h, Sunyer presentarà el Festival en una activitat exclusiva per als socis que es farà al restaurant Els Jardins de la Mercè de Girona. Amb quines idees s’ha fet la programació d’aquest any? Quins seran els muntatges que sorprendran? Quines són les obres imprescindibles? Són algunes de les preguntes que respondrà el director artístic i totes les que facin els socis d’El Club.

Gaudeix del Festival Temporada Alta a través d’El Club

noti 20150803 cartell 2015 carlospazos1

3 d'agost - El Festival Temporada Alta es presentarà el proper 31 d’agost i els socis d’El Club podran gaudir dels avantatges i d’activitats setmanals. Els socis d’El Club disposaran de compra preferent els dies 5, 6 i 7 de setembre i, per tant, podran comprar les seves entrades abans que ningú. A més, totes les entrades del Festival gaudiran d’un 20% de descompte, el més important del Festival Temporada Alta.

La Fundació està preparant les activitats pel Club que s’iniciaran el dijous, 3 de setembre, a les 19h amb la presentació del Festival a càrrec de Salvador Sunyer, el director artístic, en una activitat exclusiva per als socis que es farà al restaurant Els Jardins de la Mercè de Girona.

Genís Roca és el convidat en la reunió plenària d’El Cercle de la Fundació La Ciutat Invisible

noti 20150720 reunio el cercle

20 de juliol - Aquest matí s’ha reunit El Cercle de la Fundació La Ciutat Invisible, en una sessió plenària que ha servit per fer balanç de les més de cinquanta activitats promogudes durant el 2014 i les línies de treball per aquest 2015. Posteriorment, Genís Roca ha pronunciat una xerrada sobre com l’entorn digital està modificant les empreses. Roca, un dels professionals més influents a la xarxa, ha distingit tres fases en la història d’internet. La primera (1995-2005) on les empreses es veien obligades a estar a la xarxa i en la qual el seu tret diferencial era la logística. La segona (2005-2015), que es basava en la reputació de marca i en l’opinió dels usuaris; i la tercera, la que segons Roca comença ara, en la qual l’objectiu de les empreses hauria de ser com treballen les dades obtingudes a través d’internet i com les reverteixen en cadascuna de les seves unitats. Els membres d’El Cercle han aprovat avui dues línies de treball per al 2015: en primer lloc aprofundir en el vessant internacional del Festival Temporada Alta i, en segon lloc, promoure un major arrelament del Festival amb la ciutat. Respecte a la primera línia, El Cercle finançarà la programació d’un espectacle internacional en l’edició d’aquest any del Festival.

El club ofereix descompte + pàrquing VIP + copa de cava al Festival de Peralada a tots els socis

noti 20150706 El club ofereix descompte2

6 de juliol - Els socis d’El Club de la Ciutat Invisible ja poden gaudir del Festival Castell de Peralada. El Club ofereix un descompte + pàrquing VIP + copa de cava en dos espectacles de dansa: L’Adéu de Sylvia GuillemLife in progress- i María PagésYo Carmen.

Pel primer espectacle, el de Sylvia Guillem, que tindrà lloc el 24 de juliol a les 22h, els socis disposen d’un 20% de descompte. Es tracta d’una oportunitat única per acomiadar-se d’una de les grans de la dansa mundial. Mundialment reconeguda es va iniciar com a primera ballarina al Ballet de l'Òpera de París. A més de ser ballarina al Royal Ballet de Londres i artista principal convidada del Ballet de Tòquio també ha representat papers icònics a les companyies de dansa de Kennheth MacMillan, Rudolf Nuréyev, Maurice Béjart, Frederick Ashton, William Forsythe i Mats Ek. Pel segon espectacle, el de María Pagés, que es farà el 13 d’agost a les 22h, els socis tindran un 15% de descompte. Es tracta del darrer espectacle de Pagés, estrenat a Singapur. Per beneficar-se dels descomptes, els socis han de fer la compra pel procediment habitual a http://www.festivalperalada.com/ca/ i seleccionar el descompte “Ciutat Invisible”.

El Club CT ofereix un 15% de descompte a tots els espectacles del Festival Ítaca

noti 20150529 ItacaCultura

29 de maig - El festival ÍTACA, Cultura i Acció, que se celebra del 17 de maig al 3 de juliol, està més a prop que mai per als socis d’El Club. Fins al 3 de juny portarà a l'Empordà noms tan reconeguts com Alpha Blondy (el 3 de juliol a la Platja del Port Bo de Calella), La Pegatina, Els Pets, Albert Pla, Juan Diego Botto o Teresa Forcades entre molts d'altres. El festival, que ja ha arribat a la seva tercera edició, omplirà 8 pobles de l'Empordà amb cultura de qualitat i acció real a un preu assequible: 10 concerts, una obra de teatre, 2 xerrades, 2 exposicions, un espectacle familiar, poesia i la mítica pujada al Montgrí. Tota la informació del Festiva la pots trobar a www.itacacultura.cat. Els socis d’El Club, després de l’acord entre la Fundació La Ciutat Invisible i el Festival Ítaca, tenen un 15% de descompte en tots els concerts. Per disposar del descompte, cal comprar entrades pel procediment habitual i, després de seleccionar les localitats, tria el descompte d'EL CLUB CT (pel concert d'Alpha Blondy aquest dte. només és aplicable a la zona "PlateaB") i identifica't amb el teu DNI.

Els socis d’El Club conversen amb el director d’”Una Jornada particular”, Oriol Broggi, i els actors Pablo Derqui i Màrcia Cisteró

noti 20150508JornadaParticular11

8 de maig - Els socis d’El Club han conversat aquest vespre amb el director d’”Una Jornada particular”, Oriol Broggi, i els actors Pablo Derqui i Màrcia Cisteró, just després de la funció al Teatre de Salt. L’activitat, que era oberta també a tot el públic de l’obra, ha reunit més de més de quaranta persones que han preguntat sobre la gestació del muntatge, la seva adaptació del cinema al teatre i el tema de fons de l’obra. Broggi ha assegurat que respecte a qualsevol muntatge, “no és important si una obra és actual o no, sinó el tema que tracta i en aquest cas tracta de la tendresa i la compassió”. El director també ha destacat avui el feixisme és molt més subliminal i que en “Una Jornada particular” es mostra de forma evident.

Els socis d’El Club visiten el Museu d’Escultura Contemporània Can Mario de Palafrugell de la Fundació Vila Casas

noti 20150418 fund vila casa

18 d'abril - Més d’una desena de socis d’El Club han pogut participat avui a la visita guiada al Museu d’Escultura Contemporània Can Mario que la Fundació Vila Casas té a Palafrugell. Els socis han fet un recorregut comentat per tot l’espai i han pogut resseguir obres escultòriques d’autors tant consagrats com Antoni Tàpies, Joan Miró, Antoni Llena, Sergi Aguilar, Jaume Plensa o Domènec Fita, entre d’altres. La visita ha destacat pel seu caràcter obert i plural, defugint de classificacions cronològiques o estílistiques. La Fundació La Ciutat Invisible i la Fundació Vila Casas han firmat un conveni de col•laboració segons el qual els socis d’El Club podran gaudir d’activitats d’aquest tipus i també tenen entrada reduïda en els diversos espais de la Fundació Vila Casas.

La Fundació organitza una visita guiada a tots els seus socis al Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas a Palafrugell

noti 20150410 can mario

10 d'abril - El proper 18 d'abril a les 12h la Fundació La Ciutat Invisible ofereix a tots els socis d'El Club una visita guiada exclusiva i gratuïta a Can Mario, el Museu d'Escultura Contemporània que la fundació Vila Casas té a la població de Palafrugell.

Can Mario és un antic complex fabril rehabilitat el 2002 com espai expositiu que aplega una de les col•leccions més representatives del panorama artístic català, amb obres escultòriques d'autors tant consagrats com Antoni Tàpies, Antoni Llena, Sergi Aguilar o Jaume Plensa, entre d'altres. El recorregut que et sugerim amb aquesta visita vol potenciar la multiplicitat de lectures de l'exposició defugint de classificacions cronològiques o estilístiques. Et proposem un itinerari obert i plural a través de la col•lecció que, al mateix temps, és un retrat del seu col•leccionista, i president de la Fundació, Antoni Vila i Casas.

Josep Roca explica que la gira d’El Celler de can Roca per Amèrica ha permès iniciar-se en el que anomena “la revolució sensible”

noti 20150323 Josep Roca

noti 20150323 Josep Roca II

 Video conferència íntegre:

Canal Youtube La Fundació

23 · Març Josep Roca entén com a “revolució sensible” “aquella que cuida les persones, que les valora i que aprofita tot el seu coneixement com a aprenentatge propi tenint en compte els sentits i la recerca”. Revolució a la que Roca considera que el seu restaurant s’ha iniciat a partir de la gira d’aquest estiu per quatre països americans.

Tot això ho ha dit en la conferència promoguda per la Fundació La Ciutat Invisible que s’ha celebrat avui per explicar les claus de la gira d’El Celler de Can Roca l’estiu passat, la primera gira d’un restaurant que, segons el seu sommelier, s’ha basat en el compromís, la responsabilitat i la globalitat per tal de buscar els millors ingredients de cada zona i els seus productors.

La conferència de Josep Roca, titulada “Històries d’un giravolt. Cooking up a tribute. La primera gira d’un restaurant”, ha omplert aquesta tarda l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona en un acte obert a tota la ciutat. La gira per Amèrica es va celebrar del 4 d’agost al 5 de setembre per sis ciutats de quatre països: Houston, Dallas (Estats Units) , Mèxic DF, Monterrey (Mèxic), Bogotà (Colòmbia) i Lima (Perú). A part dels tres germans Roca també la van viure 20 membres de l’equip del restaurant. En aquest sentit Roca ha afirmat que la gira ha servit per posar en valor tot l’equip humà d’El Celler, que “són persones amb actitud, però sobretot amb constància i voluntat de creixement” , un equip on hi ha càrrecs tant sigulars com un gestor emocional, un botànic o un antropòleg.

Josep Roca oferirà una conferencia oberta per explicar “La primera gira d’un restaurant

noti 20150317 ROCA CONFERENCIA OK

17 · Març - Després de l’organització de les Jornades de turisme Cultural Gir 180 graus la tardor passada, la Fundació La Ciutat Invisible promou ara la celebració d’una conferència oberta de Josep Roca, sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, per explicar l’estada dels tres germans a Amèrica l’estiu passat. La conferència, titulada “Històries d’un giravolt. Cooking up a tribute. La primera gira d’un restaurant”, tindrà lloc el proper dilluns, 23 de març, a les set de la tarda a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona. L’entrada és oberta per a tots aquells interessats. Josep Roca exposarà què ha suposat pel restaurant la gira inèdita per Estats Units, Perú, Colòmbia i Mèxic, l’aportació gastronòmica i essencialment cultural que ha representat i també el seus efectes dins l’equip de treball. La Gira va tenir lloc del 4 d’agost al 5 de setembre i, a part del tres germans Roca, Josep, Joan i Jordi, també van estar acompanyats per 20 membres de l’equip del restaurant. La Fundació La Ciutat Invisible pretén, amb aquesta activitat, posar en valor l’intercanvi cultural d’aquesta gira i emmarcar-lo a la ciutat de Girona per a futures experiències.

L’equip de Santa Nit conversa amb els espectadors sobre l’obra i la seva creació

noti 20150306 SantaNit6

6 · Març - L’autora de Santa Nit, Cristina Genebat; el director, Julio Manrique; i els actors Marc Rodríguez, Ernest Villegas, Mireia Aixalà i Norbert Martínez han conversat amb els espectadors de l’obra després de la funció que s’ha fet al Teatre de Salt. Més de trenta socis d’El Club i d’espectadors de l’obra han assistit a la post-funció al bar del Teatre per reflexionar sobre el procés de creació d’una obra que es va estrenar aquest nadal al Club Capitol de Barcelona. Cristina Genebat, l’autora i també una de les actrius, ha assegurat que Santa Nit, que no és una obra de nadal, li permet reflexionar sobre la precarietat laboral juvenil, els parts sobreassistits i la religió, tres temes que esdevenen el fil conductor de l’obra. Julio Manrique, el director, considera que en la ficció són molt més interessants els antiherois, que lluiten, que miren de sortir endavant, com són els de Santa Nit. El públic assistent ha preguntat també com s’han escollit les cançons. Manrique ha desvelat que la banda sonora ha estat una creació col•lectiva: els actors proposaven uns temes que esdevenien un homenatge generacional que convida a la nostàlgia.

Els socis d'El Club CT reflexionen sobre la "Colometa" amb Lolita Flores

noti 20150228 lolita

28 · Febrer - Els socis d'El club CT s'han trobat amb Lolita Flores just després de la funció de La Plaza del Diamante al Teatre de Salt. Més de 30 socis s'han assegut amb Lolita al bar del Teatre per reflexionar al voltant del personatge de la Colometa. Lolita Flores ha destacat que encara avui moltes dones li confessen que se senten identificades amb el personatge. L'actriu ha explicat als socis que va tardar molt a decidir-se a fer l'obra, però que un cop presa de la decisió, s'ha fet totalment seu el personatge de la Natàlia i ha remarcat la contribució de Joan Ollé, el director de l'obra. Flores ha reconegut que per ella és especial fer l'obra a Catalunya pel fet que Mercè Rodoreda era d'aquí i que pràcticament tothom l'ha llegida.

María Muñoz i Pep Ramis expliquen els secrets de El Cinquè Hivern

noti 20150221

21 · Febrer - El Club CT ha ofert aquest vespre una conversa oberta després de la funció de Mal Pelo al Teatre de Salt. María Muñoz i Pep Ramis han explicat el procés de treball que estan duent a terme i que ha de concretar-se amb la seva nova creació, El cinquè hivern, que està previst que s’estreni a la Biennale de la Val de Marne (França) i també al Festival Grec 2015 – Festival de Barcelona. Prop de 100 persones s’han aplegat al Teatre de Salt després de la funció per escoltar els dos membres de la companyia Mal Pelo. María Muñoz ha destacat que tot el procés de confecció de l’obra ha estat molt llarg i complex i ha revelat que “hem produït material i objectes per a 4 espectacles". Pep Ramis ha defensat que es tracta d’una obra més evocadora que no pas narrativa: “Cada espectador és diferent i l'obra el portarà per camins diferents".

El Club CT oferirà una conversa de Mal Pelo després de la funció al Teatre de Salt

ElCinqueHivern

20 · Febrer - Aquest proper dissabte el Club CT oferirà una conversa oberta després de la funció que oferirà Mal Pelo al Teatre de Salt. En concret, la companyia gironina presenta el resultat de la seva residència al Teatre de Salt i mostrarà també alguns fragments de la que serà la nova creació, El Cinquè Hivern, que està previst que s’estreni a la Biennale de la Val de Marne (França) i també al Festival Grec 2015 – Festival de Barcelona. Just després de la funció, María Muñoz i Pep Ramis, membres de Mal Pelo, conversaran al mateix escenari amb tots els espectadors per explicar el treball que estan duent a terme. El Cinquè Hivern descobreix la relació de dues persones en un espai en què “esperen en silenci” que passi un altre hivern. El cinquè.

Els socis d’El Club CT conversen amb Blanca Portillo i Agustí Villaronga

socis conversen blanca portillo

31 · Gener - Més de 25 socis d’El Club CT han assistit aquesta nit a la conversa amb Blanca Portillo, que s’ha celebrat al bar del Teatre de Salt, just després de la funció de “El Testamento de María”. L’obra, dirigida per Agustí Villaronga, ha omplert el Teatre de Salt en el que ha estat l’estrena de la temporada 2015 d’aquest equipament. Blanca Portillo ha explicat que quan va llegir el text va acceptar immediatament l’oferiment i també ha confessat que es va posar a plorar. Portillo ha destacat també que en l’obra d’aquesta nit s’ha sentit molt acompanyada: “Tinc la sensació que tinc tants companys de viatge com espectadors hi ha en el teatre”. Per la seva banda, Agustí Villaronga va admetre que des del primer moment havia pensat en Blanca Portillo i que, curiosament, uns dies abans de proposar-li, es van trobar casualment en un bar.

El Club CT ofereix sis activitats als socis en la temporada del Teatre del Salt

ElTestamentoDeMaria

17 Desembre - El Teatre de Salt ha presentat la seva programació per a la temporada 2015 amb espectacles com El Testamento de María, de Blanca Portillo; La Plaza del Diamante, amb Lolita Flores; Santa Nit, una història de nadal, de Julio Manrique i Xavier Ricart, o l’última representació d’El Crèdit, entre molts altres espectacles. Són vint-i-dues propostes de teatre, dansa, cinema, òpera i espectacles familiars que conformen la programació del primer semestre del 2015 del Teatre de Salt. El Club CT oferirà per als seus socis 6 activitats lligades a la programació, totes elles col•loquis-xerrades amb els actors i actrius que es faran totes elles després de les funcions. Es tracta d’un col•loqui exclusiu amb Blanca Portillo (31 de gener), d’una conversa amb María Muñoz i Pep Ramis de Mal Pelo (21 de febrer), d’una trobada exclusiva amb Lolita Flores (27 de febrer), d’una altra amb l’equip artístic de Santa Nit (6 de març), d’una conversa amb Anna Sahun i Ramon Madaula de l’Idiota (14 de març) i, finalment, una trobada amb Oriol Broggi i els actors d’Una Jornada Particular (8 de maig).

Els socis d’El Club CT veuen l’assaig general de Molière la balla

MOLIERELABALLA C LaRitaProduccions

4 Desembre - Els socis d’El Club CT han pogut veure l’assaig general d’un dels darrers espectacles del Festival Temporada Alta d’aquest any: Molière la balla, a la Sala La Planeta de Girona. Dirigit per Ferran Utzet i amb la dramatúrgia de Jaume Boix, a l’espectacle es recuperen les danses barroques que va crear Molière com L’amor metge, El burgès gentilhome o El malalt imaginari. L’obra, interpretada per Ludovica Mosca i Jordi Coromina, és un retorn a la comèdia ballet... per riure i per ballar...

Alícia i Àlex Gorina expliquen la gestació de Watching Peeping Tom als socis d'El Club CT.

alicia i alex gorina

29 Novembre - Alícia i Àlex Gorina i Patrícia Mendoza han explicat aquest vespre als socis d’El Club CT com s’ha creat i desenvolupat Watching Peeping Tom. L’obra, dirigida per Alícia Gorina i protagonitzada per Àlex Gorina i Patrícia Mendoza, s’ha estrenat aquest vespre a la Sala La Planeta de Girona. Posteriorment, al bar de la Sala La Planeta, tots ells han conversat amb els socis d’El Club CT i han explicat el perquè de l’obra. Alícia Gorina ha destacat que van triar aquest film, Peeping Tom de Michael Powel, d’entre un llistat de més de 100 pel•lícules “essencials” a criteri d’Àlex Gorina i que la relació entre pare i filla en la creació ha estat afectuosa i de creixement mutu.

Els socis d’El Club CT, a l’assaig obert de Pinocchio

PINOCCHIO c LaBaldufa

29 Novembre - Els socis d’El Club CT han assistit aquest vespre a l’assaig obert de Pinocchio que s’ha fet a les 21:00h al Teatre Municipal de Salt. Pinocchio és una creació de la companyia Baldufa. El conte permet reflexionar de forma imaginativa a l’entorn de valors com l’educació, l’esforç, la responsabilitat i la sinceritat. Paper i fusta es posen a disposició de la història en una proposta versàtil i orgànica que ens submergeix en l’imaginari del nen-titella. Amb ell viurem les fantàstiques aventures que el fan créixer i evolucionar com a persona.

Els socis d’El Club CT viuen un cap de setmana amb el taller d’espectadors

Fototaller

23 Novembre - Els socis d’El Club CT han viscut un cap de setmana amb el Taller d’Espectadors, una activitat que ha organitzat Agost Produccions en el marc del Festival Temporada Alta: s’ha tractat d’un intensiu de 6 espectacles en 3 dies amb un dia de treball més relaxat amb converses entre els participants i trobades amb alguns creadors. Dels 6 espectacles, 5 han estat obres d’artistes d’aquí nascuts als 80, formats a l’estranger i poc visibles als nostres teatres. Són els #FF80: Pere Faura, Aimar Pérez Galí, Maria Campos, Lali Ayguadé, els integrants d’El Conde de Torrefiel… a més de Xavier Bobés, també de la mateixa generació. Com a contrapunt, el taller ha acabat amb un creador estranger amb una trajectòria consolidada, que porta dues dècades revolucionant l’escena arreu d’Europa i del món: Romeo Castellucci.

Els socis d’El Club CT, els primers a veure el Crèdit amb Pere Ponce i Jordi Boixaderas

elcredit01

18 Novembre - Els socis d’El Club CT han estat els primers a veure El Crèdit amb Pere Ponce com a nou director de l’oficina, i Jordi Boixaderas. Ponce substitueix Jordi Bosch en el repartiment d’un dels èxits de la temporada. El Crèdit s’està fent al Teatre Villarroel de Barcelona i els socis han assistit aquesta setmana a les primeres representacions en la primera setmana amb Pere Ponce al dapdavant. El Crèdit, una obra de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel ha tingut ja més de 120.000 espectadors.

La tercera sessió de Gir 180 graus remarca que les ciutats s’han de dotar de projectes amb singuralitat i profunditat

M.Artalejo 180 2 20141021 006

17 Novembre - Més de 160 persones han omplert avui la sala petita de l’Auditori Palau de Congressos de Girona per assistir a la tercera sessió de les Jornades de Turisme Cultural Gir 180 graus dedicada a la nova generació d’esdeveniments. El públic ha pogut escoltar les propostes de Francesc González, professor de la UOC; Salvador Sunyer, director del Festival Temporada Alta; Brian Mcmaster, director del Festival d’Edimburg 1991-2006; Pedro Homar, gerent de la Fundació Palma de Mallorca 365; Manuel Casanovas, responsable de màrqueting de Turisme Barcelona, i un desena de ponents a través de la fila 3.0. La sessió ha deixat evident que les ciutats s’han de dotar de projectes amb singuralitat i profunditat.

Els socis d’El Club CT, a l’assaig obert de Los Esqueiters

Losesquieiters

17 Novembre - Els socis d’El Club CT han assistit avui a l’assaig obert de Los Esqueiters, que dirigeixen Nao albet i Marcel Borràs. Tot i que l’obra es farà al Canal el proper divendres, els socis han pogut gaudir d’un assaig general que ha tingut lloc al Teatre de Salt. Los Esqueiters és una reflexió sobre la llibertat a partir de la trobada impossible entre uns intel•lectuals i una colla de skaters. Els mateixos Nao Albet i Marcel Borràs són els intèrprets conjuntament amb Kristina Westad, Alfredo Baccetti, Mike Deal i Dallas.

Les Jornades Gir 180 graus encaren la darrera sessió per debatre sobre la relació entre els esdeveniments i el turisme en les ciutats del futur

M.Artalejo 180 2 20141021 006

13 Novembre - Francesc González, professor de la UOC; Salvador Sunyer, director de Temporada Alta; Brian McMaster, director del Festival d’Edimburg durant 15 anys; Pedro Homar, gerent de Turisme de Palma de Mallorca 365, i Manuel Casanovas, responsable de Nous Programes de Turisme de Barcelona, són els ponents de la tercera sessió de Gir 180 graus, que se celebrarà el proper dilluns, 17 de novembre, a partir de les 16 h, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. Més de 330 persones ja han assistit en les dues primeres sessions d’una Jornada que pretén identificar els patrons del turisme cultural del futur. Coordinades pel professor José Antonio Donaire, director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics, les Jornades arriben a la darrera sessió per debatre sobre la nova generació d’esdeveniments i la seva relació amb la dinàmica turística. Quin paper han de tenir els festivals i les arts escèniques en les ciutats del futur? Com s’han de relacionar els actes culturals amb la ciutat turística? Les Jornades són un fòrum obert sobre els límits de la ciutat turística i sobre els reptes del nou escenari. Vol esdevenir un intercanvi d’idees entre pensadors, gestors i ciutadans per a reconstruir iniciatives, models i estratègies i, sobretot, per a repensar el turisme a les ciutats mitjanes.

Lluís Homar i Pau Miró expliquen als socis com s’ha gestat Terra Baixa i Lluís Homar

Lluis Homar i Pau Miro expliquen als socis

8 Novembre - Lluís Homar i Pau Miró, director de l’obra Terra Baixa i Lluís Homar, han compartit una trobada exclusiva amb més de vint socis d’El Club CT just després de la representació de l’obra al Teatre Municipal de Girona. Durant una bona estona, Homar i Miró han explicat com es va gestar l’obra, com l’han treballat en els darrers mesos i com han aconseguit amb un sol actor dibuixar quatre personatges damunt l’escenari. Homar ha explicat que “més que ensenyar molts personatges, jo volia mostrar-me a mi com a actor” i ha recordat que ell va fer el paper de Manelic als 16 anys i ara tenia forces per tornar a fer l’obra. Pau Miró ha assegurat que s’ha fet un treball molt meticulós per acabar concentrant en poc més d’una hora Terra Baixa. Els socis han felicitat Homar per la seva interpretació i també per l’adaptació de l’obra d’Àngel Guimerà.

Xavier Albertí i Carme Portaceli reflexionen al voltant de Thomas Bernhard en la conversa post-funció

M.Artalejo X20141027 003

26 d'Octubre - Un cop acabada l’obra El President, el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí, i la directora de l’espectacle, Carme Portaceli, han reflexionat sobre la figura de Thomas Bernhard en una activitat organitzada per El Club CT. En el mateix escenari d’El Canal on minuts abans Francesc Orella i Rosa Renom han protagonitzat El President, Albertí i Portaceli ha conversat a l’entorn de l’autor de l’obra i també d’altres com Tala, que també es farà al Temporada Alta 2014. Albertí i Portaceli han coincidit a destacar-lo com un autor de referència i com és capaç de despullar el poder i, sobretot, el feixisme. Més de 40 socis han assistit a aquesta conversa.

Mäura, filla de la terra, pels socis d’El Club CT

Maura filla de la terra

26 d'Octubre - Els socis d’El Club CT han assistit avui a la tarda a l’assaig obert de Maüra, filla de la terra, una obra que s’ha fet l’endemà a la Sala La Planeta i dedicada al públic familiar. Maüra, creada i interpretada per Marta Gorchs, està inspirada en l’obra de Joan Miró i s’inicia en el fet que, fa molts i molts anys, el cel i la terra estaven enganxats.

Els socis veuen per primera vegada El President al Canal abans de la seva estrena

public assaig president2

24 d'Octubre - Els socis d’El Club CT van veure divendres a la nit l’assaig obert d’El President, una estrena del Festival Temporada Alta que s’ha fet aquest cap de setmana al Canal de Salt. L’obra, de Thomas Bernhard, ha estat dirigida per Carme Portaceli i porta als escenaris una tragicomèdia del poder interpretada per Rosa Renom i Francesc Orella. Els socis han assistit a l’assaig just el dia abans de la seva estrena i han pogut comprovar les ridiculeses i les petites misèries de les altes esferes de la política.

Els socis viuen l’assaig obert de Bluf, premi Quim Masó 2014

Bluf Foto

23 d'Octubre - La companyia La Calòrica va fer ahir un assaig obert de la seva obra, Bluf, per als socis d’El Club CT. Bluf, de Joan Yago, ha estat premi Quim Masó 2014 i sota la direcció d’Israel Solà s’estrena aquest cap de setmana al festival Temporada Alta 2014. En la confluència de tot d’històries creuades, descobrim individus que desitgen canviar de vida per ser feliços, mentre pateixen per un sentiment de recança que tem que la vida els hagi passat de llarg. Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius i Júlia Truyol interpreten aquesta comèdia àcida que es podrà veure a la Sala Planeta.

Gir 180 graus obre un debat sobre el turisme cultural de l’any 2030

gir 180 graus obre un debat

21 d'Octubre - Les dues primeres sessions de les Jornades Gir 80 graus han mostrat l’interès que suscita el debat sobre el turisme cultural del futur. Els ponents han mostrat la seva visió sobre quins factors determinaran l’oferta turística de l’any 2030 en les ciutats mitjans. Les ponències d’Antonio Paolo Russo, de Núria Galí, de Xerardo Estévez, de Sabina von Greyerz i de Zully Salázar s’han combinat amb les aportacions de la fila 3.0: Marien André, Josep Carreras, Dolors Vidal, Joan Maria Viader, Jaume Marín, Miquel Gotanegra, Martí Sabrià, Joan Roca i Jordi Padró. Més de 250 persones han assistit a les Jornades, que acabaran el proper 17 de novembre amb “una nova generació d’esdeveniments”.

Comencen les Jornades Gir 180 graus a Girona

article 180

17 d'Octubre - Més de 170 persones ja s’han inscrit en alguna de les tres sessions que es duran a terme el 17 i 20 d’octubre i el 17 de novembre. Les Jornades són un fòrum obert sobre els límits de la ciutat turística i sobre els reptes del futur. Vol esdevenir un intercanvi d’idees entre pensadors, gestors i ciutadans per a reconstruir iniciatives, models i estratègies i, sobretot, per a repensar el turisme a les ciutats mitjanes. Les Jornades se celebraran coincidint amb el festival Temporada Alta i pretenen ser una aportació al debat sobre el turisme cultural del futur.

Els socis d’El Club CT veuen de forma gratuïta La història d’un Teatre Lliure

teatre-lliure2

14 d'Octubre - Els socis d’El Club CT han pogut veure de forma gratuïta La Història d’un Teatre Lliure, un document de Manu Benavente i Marga Ninou. En l’obra, a partir de l’experiència d’aquells que van ajudar a iniciar el Teatre Lliure, del testimoni fotogràfic de Ros Ribas i de múltiples records es recull la lluita per crear un sòlid espai teatral català en el marc de la transició.

Jordi Casanovas comparteix els secrets de l’obra Ruz-Bárcenas amb els socis d’El Club CT

postfuncioJordiCasanovas

10 de Octubre - Just després de la representació de l’obra Ruz-Bárcenas, al Teatre de Salt, una trentena de socis d’El Club CT han pogut conèixer l’autor de l’obra, Jordi Casanovas, i preguntar-li com es va gestar aquest espectacle que s’ha estrenat a Catalunya en el marc del festival Temporada Alta. Casanovas ha explicat com va muntar les declaracions literals de Bárcenas per donar sentit a tota l’obra. Un cop començada la trobada, els actors de Ruz-Bárcenas, Pedro Casablanc i Manolo Soto, també s’hi ha afegit per explicar com s’han preparat els personatges i la seva acollida a Madrid.

S’inicia el debat online de les Jornades de turisme cultural Gir 180 graus

gir180graus

8 de Octubre - A partir d’avui tots aquells que vulguin ja poden participar en la conversa online de les Jornades Gir 180 graus. Es tracta d’un espai, inserit a la plataforma RConversa, obert a totes les persones interessades a reflexionar sobre turisme cultural del futur. El debat, moderat per José Antonio Donaire, coordinador de les Jornades, pretén respondre a un interrogant clau: com serà el turisme cultural a les ciutats mitjanes en un horitzó de 10-20 anys. La intenció és que les reflexions incorporin una visió global i vagi més enllà, fent aportacions que ajudin a obrir noves vies. El debat estarà obert fins el proper 27 d’octubre i podeu accedir-hi a través del web l’espai de les Jornades.

Assaig obert de l’espectacle Trilogia MozArt per als socis d’El Club al Festival Temporada Alta

9 Trilogia MozArt -Cia Dei Furbi- Direccio Gemma Beltran fotografia CAROLINE MOREL FONTAINE

3 d'Octubre - Els socis d’El Club CT han pogut assistir aquest vespre a l’assaig obert de l’espectacle Trilogia MozArt – Così fan dei Furbi, de la companyia catalana Dei Furbi. Sota la direcció de Gemma Beltran, es tracta d’una versió mozartiana de la trilogia més famosa de la història de l’òpera: Les noces de Fígaro, Don Giovanni i Così fan tutte. Els socis han vist el darrer assaig de l’obra, que ha realitzat una funció oficial en el Festival Temporada Alta l’endemà al Teatre de Bescanó. Precisament, aquest ha estat el primer acte per als socis d’El Club en el marc del Festival Temporada Alta. El proper divendres, els socis que vulguin podran participar en la trobada – aperitiu amb l’autor de Ruz-Bárcenas, Jordi Casanovas, al bar del Teatre de Salt. L’acte, exclusiu per als socis, es farà just després de la funció del divendres, 10 d’octubre, a les 21h.

Acord de col•laboració entre la Fundació i el Life Victoria Festival de Barcelona, que és a punt de començar

anunci LIFE 2014 sense sang

29 de Setembre - Gràcies a aquest acord, els socis d’El Club CT tindran un 15% de descompte en la compra de les entrades d’aquest festival. Impulsat per la Fundació Victoria de los Ángeles, a partir d’aquest dijous comença el certamen dedicat al lied, que ret homenatge a la soprano barcelonina combinant tres de les facetes que la van definir: l’amor al lied, l’excel•lència i l’impuls a nous talents.

Del 2 a l’11 d’octubre, al Recinte Modernista de Sant Pau, espai emblemàtic de la ciutat, i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el LIFE Victoria – Barcelona presentarà LIFE Concerts amb artistes de rellevància internacional, el LIFE New Generation Program, un programa innovador per a joves intèrprets de gran qualitat i la LIFE Akademie amb activitats formatives paral•leles. Tota la programació la podeu trobar a http://www.lifevictoria.com/ca/life-victoria/

La Fundació organitza unes Jornades per a repensar el turisme cultural a les ciutats mitjanes

 Foto AjGirona 

24 de Setembre - Les Jornades Gir 180 graus. El turisme cultural del futur són un fòrum obert sobre els límits de la ciutat turística i sobre els reptes del nou escenari. Vol esdevenir un intercanvi d’idees entre pensadors, gestors i ciutadans per a reconstruir iniciatives, models i estratègies i, sobretot, per a repensar el turisme a les ciutats mitjanes. Gir 180 graus, de la qual se’n celebraran tres sessions (17 i 20 d’octubre i 17 de novembre), també ha de servir per interpel•lar la ciutat de Girona, sobre la qual hi haurà ponències en totes les sessions.

Coordinades pel professor José Antonio Donaire, director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics, les Jornades aplegaran experts internacionals en turisme, cultura i ciutat amb l’objectiu d’identificar els patrons del turisme cultural del futur. L’accés a les Jornades és gratuït, però cal inscriure’s al web de la Fundació La Ciutat Invisible.

Salvador Sunyer explica als socis d'El Club la programació de Temporada Alta

image2 

05 de Setembre - El director del Festival, Salvador Sunyer, ha compartit amb els socis d'El Club CT la programació de l'edició 2014 de Temporada Alta. L'endemà de la seva presentació oficial, els més de vint socis que han assistit a l'acte han pogut conèixer amb profunditat les obres que programa el festival i què podran veure en l'edició d'aquest any. Sunyer ha explicat amb detall els més de 90 espectacles de Temporada Alta, amb 23 estrenes absolutes i 23 espais d'exhibició. Els socis han preguntat sobre determinats espectacles i han rebut l'assessorament del director del Festival per poder fer la seva tria. El Festival, que comença el 3 d'octubre i acabarà el 8 de desembre, incorpora teatre internacional, familiar, dansa contemporània, circ, música, cinema.

Els socis d’El Club CT viuen Love Letters amb Gerard Depardieu al Festival de Peralada

image2 

22 de juliol - Els socis d’El Club CT han assistit avui al Festival Castell Peralada a l’espectacle Love Letters, de l’americà A.R. Gurney. L’obra, traduïda a més de 30 llengües, l’han protagonitzat Gerard Depardieu i Anouk Aimée a l’auditori Parc del Castell de Peralada després de representar-se també a París, Brussel·les, Jerusalem i Spoletto. Els socis han pogut gaudir del Festival i també d’un dels grans de la interpretació – Depardieu- al costat d’una llegenda de l’escena – Aimée- que n’ha fet l’obra de la seva vida. L’espectacle, que ha durat pràcticament una hora i mitja, relata la relació entre una home i una dona que s’han estimat al llarg de la seva vida a través de les cartes.

Els membres del Cercle CT aposten perquè Girona es converteixi en un referent cultural europeu en les arts escèniques

grec thumb 

26 de juny - Aquest matí s’ha reunit El Cercle Ciutat del Teatre (Cercle CT), un espai de trobada entre el món empresarial i la cultura de la Fundació La Ciutat Invisible. Joaquim Nadal, president de la Fundació, ha obert la sessió formada per un conjunt de persones de l’àmbit empresarial que busca noves fórmules de relació entre els àmbits cultural i empresarial i que vol fer evident la funció de la cultura com a motor econòmic. En el document aprovat aquest matí, els membres d’El Cercle CT aposten perquè Girona es converteixi en un referent cultural europeu en les arts escèniques. Per assolir-ho proposen aprofundir en el vessant internacional del Festival Temporada Alta i augmentar-ne les activitats per tal d’arribar a més públics, però sobretot, per situar Girona com a capitat cultural en l’àmbit del teatre.

Ramon Simó explica el programa del Grec Festival 2014 als membres del Club CT

grec thumb 

20 de juny - Aquesta nit el director del Grec Festival de Barcelona, Ramon Simó, ha explicat als membres del Club CT el programa de l’edició d’aquest any, que començarà l’1 de juliol amb l’espectacle M.U.R.S. de la Fura dels Baus. La presentació ha tingut lloc als Jardins de la Mercè on hi han assistit no només socis del Club CT, sinó també persones interessades pel teatre. Simó ha desgranat els objectius del Festival, que passen, sobretot, per difondre un teatre que faci reflexionar sobre el món actual i exposi dubtes morals o contradiccions que la societat té. A més, ha fet una explicació aprofundida dels espectacles més destacats que programa el festival com són Wonderland (Gallim Dance Company), The Fountainhead (Ayn Rand), La Partida (Patrick Marber) Les criades (Jean Genet), Krum (Hanoch Levin), entre d’altres. Més de 25 persones han omplert la terrassa dels Jardins de la Mercè i han pogut debatre amb el director del Grec sobre les obres actuals i els directors més innovadors.

Els membres del Club CT assisteixen al col·loqui postfunció de l’obra Nit de reis al Teatre de Salt

nit 

25 de maig - El Teatre de Salt ha acollit aquesta tarda la representació de Nit de reis de la companyia Parquing Shakespeare, que ens ofereix una versió refrescant de l’obra de l’autor anglès. Un cop s’ha acabat la funció, El Club CT ha organitzat un col·loqui postfunció al mateix escenari del Teatre. El director de l’espectacle, Iban Beltran, el traductor de l’obra, Salvador Oliva, i els onze actors i actrius que participen en la representació han reflexionat davant de prop de 100 espectadors sobre l’obra, sobre la seva posada en escena i també sobre la distància entre els actors i els espectadors. De fet, Nit de reis pretén obrir el teatre tenint present el costum anglosaxó de representar les obres de Shakespeare als parcs públics.

La Fundació Ciutat Invisible i l’Obra Social “la Caixa” acorden promoure l’accés al teatre als infants i joves i també als col•lectius amb risc d’exclusió

 

5 de juny - La Fundació La Ciutat Invisible i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure l’accés dels infants i joves a les arts escèniques, i, en particular, a aquells que tenen major risc d’exclusió. De fet, un dels objectius de la Fundació és treballar per acostar el teatre a tothom i, especialment, als col·lectius amb majors dificultats. Per la seva banda, una de les missions de l’Obra Social “la Caixa” és contribuir al progrés de les persones i de la societat, amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables. Les actuacions es duran a terme en el marc de la temporada estable del Teatre Salt. La Fundació té previst organitzar activitats adreçades als usuaris dels centres socials que treballen amb persones amb risc d’exclusió social de les comarques gironines, als joves estudiants dels centres de secundària de Salt i també als alumnes de l’Escola d’Adults de la mateixa població. Al mateix temps, també fomentarà l’educació teatral dels escolars amb diversos projectes que es porten a terme amb les escoles de la població, a les biblioteques i en l’àmbit associatiu. 

Els membres del Club CT visiten la Fundació Joan Miró i veuen l’obra “El joc de l’amor i de l’atzar”, de Josep Maria Flotats

 

17 de maig - Els membres del Club CT han tingut aquest dissabte una jornada doble a Barcelona. En primer lloc, durant el matí han assistit la Fundació Joan Miró en una visita guiada per tot l’edifici que acull l’equipament i també amb una explicació en profunditat de l’exposició permanent de l’obra de Miró, que comprèn pintures, escultures, tèxtils, ceràmiques i dibuixos. A la tarda, ha estat el torn del Teatre Nacional de Catalunya on els membres del Club CT han pogut veure la darrera obra de Josep Maria Flotats, “El joc de l’amor i de l’atzar”. Es tracta de la comèdia més coneguda de Marivaux, on l’aparent transgressió de les fronteres de classe s’acaba convertint en un ball de disfresses en què el veritable protagonista és el paper de l’educació com a pedra angular en la construcció de la societat moderna.

Els membres del Club CT visiten el Teatre Archipel de Perpinyà i assisteixen a l’obra “Les revenants” d’Ostermeier

 

17 d’abril - El Club CT ha ofert aquesta tarda a tots els seus membres una jornada al Teatre Archipel de Perpinyà. En primer, els membres del Club han pogut gaudir d’una visita guiada per les instal·lacions del Teatre, a càrrec del seu director, Domènec Reixach. Després de la visita, que ha durat aproximadament una hora i que ha recorregut tots els espais de l’equipament, els membres del Club CT han assistit a l’espectacle Les revenants, dirigida pel prestigiós director Thomas Ostermeier. Thomas Ostermeier, del qual recentment vam poder veure Susn al Festival Temporada Alta, ha fet d’Ibsen el seu autor emblema. Amb Les revenants (Espectres) ens presenta un drama familiar que va capgirar la societat del segle XIX.

Cicle de Circ al Mercat de les Flors

 

11 d’abril - El Club CT ha ofert aquesta tarda a tots els seus membres una sessió dedicada al circ que ha programat el Teatre Mercat de les Flors de Barcelona. Sota el nom Circ d’Ara mateix, l’equipament ha ofert un cicle dedicat al nou circ amb espectacles d’autories diverses que comparteixen l’autenticitat del missatge dels seus creadors i que, alhora, reflecteixen fidelment la mitjana de tendències del circ que avui es fa a Catalunya i a Europa. En primer lloc, s’ha pogut veure l’espectacle Cabaret Petrificat de la companyia catalana Escarlata Circus, una obra dirigida per Jorge Picó. Posteriorment, ha estat el torn de Pelat, el primer espectacle de l’artista Joan Català. Finalment, els espectadors han pogut gaudir de Secret, obra de l’equilibrista, malabarista, creador i manipulador d’objectesJohann Le Guillerm. Els membres del Club CT tenien un 50% de descompte en la compra d’entrades.

ConArte Internacional arriba a Girona

conarte thumb  4 de desembre 2013 - La Fundació la Ciutat Invisible i la Càtedra Unesco de polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona van presentar, el 4 de desembre, ConArte Internacional, que s’instal·la a Girona per posar en pràctica el seu projecte a 4 centres de Salt i de Torroella de Montgrí. L’objectiu de ConArte Internacional és implantar a Girona les arts escèniques en els currículums educatius seguint la metodologia implantada amb èxit a Mèxic. Durant la presentació al Centre Cultural de la Mercè, es va explicar l’experiència de ConArte a diferents escoles de Mèxic i Sud Àfrica. Lucina Jiménez, capdavantera del projecte, va fer èmfasis en la diferència que hi ha entre l’educació i l’evolució de la societat. També es va fer un debat sobre el paper de les arts en l’educació, moderat per Eulàlia Bosch. Al debat hi van participar el coreògraf Cesc Gelabert; Montse Faura, directora del Festival de Torroella de Montgrí i l’escola Municipal de Música; Eugènia Balcells, artista multimèdia; Mostafà Shaimí, estudiant i veí de Salt; i l’equip de mestres de l’escola cooperativa El Puig d’Esparraguera. Cal destacar que la conferència va omplir pràcticament l’Auditori de La Mercè.

Per què hi ha tanta gent fent teatre?

teatre thumb  28 de novembre 2013 - La dramatúrgia catalana està travessant un moment dolç amb nous valors i dramaturgs que prenen el relleu als autors ja consolidats. Per parlar-ne, el Club CT va reunir el 28 de novembre a la Planeta els dramaturgs Jordi Casanovas, Josep Maria Miró, Pau Miró, Iván Morales i Mercè Sarrias, que de la mà de Justo Barranco van reflexionar sobre el passat, el present i el futur de la dramatúrgia catalana a la taula rodona Nova dramatúrgia catalana: el gran relleu. “Per què la dramatúrgia catalana viu el millor moment de la seva història?”, preguntava als dramaturgs el periodista Justo Barranco. Per Josep Maria Miró, cal reconèixer, sobretot, la tasca de la generació més gran. El nou relleu de dramaturgs catalans porta un mestratge dels antics dramaturgs, que han deixat una molt bona herència. També es va reconèixer la tasca d’institucions com la Sala Beckett de Barcelona i el T6 del Teatre Nacional de Catalunya. Per altra banda Jordi Casanovas va afirmar que “les sales petites no tenen capacitat de produir”, s’obria un nou tema de discussió, on es va remarcar l’efecte del model argentí com a referent de la figura autor-director en la mateixa persona, com també en la creació de nous espais i sales petites, que han fet que el teatre segueixi creant. Les sales ja no ofereixen un sol tipus de teatre, sinó que intenten arribar a diferents públics amb propostes diverses. Tal i com va dir Mercè Sarrias, “ara hi ha més sales petites que abans i per tant, més llocs on estrenar”.

La Fundació Ciutat Invisible al Culturas de La Vanguardia

elclub 

El Club Ciutat del Teatre ha estat notícia al suplement Culturas de La Vanguardia. Al llarg de l’article escrit per Manuel Guerrero Brullet s’explica la creació de la Fundació Ciutat Invisible impulsada per Bitò Produccions com un nou exemple de la voluntat de posar en contacte el sector privat i públic per tal de promoure la cultura. Guerrero destaca la intenció de pensar Girona i el seu entorn com una ciutat oberta al món que serveixi de capital escènica europea. Resseguint cada una de les propostes que sorgeixen des de la Fundació Ciutat Invisible: el Think Tank, el grup de reflexió de la Fundació, integrat per diferents personalitats del món de les institucions, empresa i pensament i El Club Ciutat del Teatre (El Club CT) com una associació d’espectadors i espai de trobada dels membres d’El Club CT. Per altra banda, es fa ressò de la qualitat i la diversitat de la programació de Temporada Alta, amb un gran risc creatiu, i una molt bona programació tan nacional com internacional. Finalment, l’article tanca amb una de les frases destacades de presentació de la Fundació Ciutat Invisible: “és hora d’orientar el futur i definir-lo, de construir la utopia, de mirar lluny i no quedar atrapats per un present corrosiu”.

Els membres d’El Club CT promouen la projecció de la pel·lícula El estudiante protagontizada per Romina Paula

estudia thumb 

El Club Ciutat del Teatre i Temporada Alta van projectar el 20 de novembre al cinema Truffaut de Girona el film El Estudiante de Santiago Mitre, protagonitzat per l’actriu i directora argentina Romina Paula. Aquesta activitat ha estat promoguda per membres d’El Club Ciutat del Teatre que van pensar que seria interessant aprofitar la presència al Festival Temporada Alta de Paula per estrenar la seva pel·lícula a les comarques gironines i després poder-la comentar amb ella en un col·loqui. El film va ser presentat per Àngel Quintana, professor d’Historia i Teoria del Cinema a la Universitat de Girona, que va explicar el procés de creació del film i també va fer un breu resum dels temes polítics que es tracten a El Estudiante referint-se a El estudiante és l’aposta per un cinema jove, amb diàlegs ben elaborats i amb una clara política de compromís polític”. Després del passi, es va fer un col·loqui amb Romina Paula i Estaban Bigliardir, la veu en off a la pel·lícula. 

Assaig Obert de "El Balneari"

balneari thumb 

 Mentidera Teatre i la Ruta 40, amb coproducció de Temporada Alta 2013 van oferir un assaig obert de “El Balneari” pels membres de “El Club”. Una trentena de persones va poder conviure amb l’escena que transcorre a Can Cors a Celrà.L’obra transforma l’espai de Can Cors en un balneari, on l’espectador està integrat a l’espai escènic formant part de l’acció.Les històries de cada personatge fan reflexionar sobre situacions quotidianes fent-les créixer exponencialment i els hi donen un punt de comicitat. Va ser una experiència molt interessant, amb una molt bona interpretació dels actors; i el fet que l’espectador formi part de l’espai escènic fa que aquest pugui sentir-se identificat amb els personatges.

Una visita diferent a l'Espai Carmen Thyssen

thyssen thumb 

Unes 30 persones, entre membres i acompanyants, van participar a la visita guiada a l’Espai Carmen Thyssen que EL CLUB Ciutat del Teatre va organitzar el passat 15 de setembre. La visita va anar a càrrec de la técnica de cultura i coordinadora de l’exposició, Montse Barniol, que va guiar els membres d’EL CLUB per les interioritats de l’exposició. Com van arribar els quadres a Sant Feliu, els criteris artístics a l’hora de penjar els quadres a les sales són algunes de les curiositats que Barniol va explicar als assistents. Segons María Jesús Amer, membre d’EL CLUB, “va ser una visita realment molt interessant perquè ens van presentar l’espai d’una perspectiva diferents a la que estem acostumats. La persona que ens va acompanyar em va encomanar el seu entusiasme per les pintures que estàvem veient. En resum, per mi va ser un èxit. Espero que feu més sortides d’aquest tipus”. Un cop finalitzada la visita, la comitiva va pujar a la Torre del Fum per gaudir de les impressionants vistes de Sant Feliu que s’hi veuen i prendre una copa de cava.